Noilla sanoilla eräs kommentoija luonnehti mun suhdettani B:hen. :D Sain siitä idean tähän postaukseen. Seuraavaks siis omia mietteitäni siitä mitäs kummaa tää mun touhuni onkaa? Mä en oo tätä sen kummemmin koskaa ees pohtinu, mutta siis, avainsanoina nuo otsikon sanat.

Addiktio tarkottaa riippuvuutta, jonka aiheuttaa jonki aineen käyttö tai toiminnan harjottaminen. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista. Riippuvuutta hoidetaan mm. lääkkeillä sekä katkaisu- tai vieroitushoidolla. Lukekaa tarkemmin täältä.

"Riippuvuus ilmenee usein tiettyjen tunnetilojen toistumisena ja tiettyjen toimintojen pakonomaisena toistamisena.", "Psyykkinen riippuvuus on henkilön johonkin asiaan liittyvä tottumus, josta on hankala päästä eroon"

Dodiih, mietitääs sitte. B ei oo mikää aine jota vedän saavuttaakseni hurmoksellisen olotilan. B:hen ja suhteeseemme ei liity myöskää sellasia toimintoja, joiden poisjättäminen aiheuttais vieroitusoireita. Suhteeseen ei liity mitää pakonomaisten juttujen toistamista. Rutiinitoimenpide on mm. B:n kuvan avaaminen näytölle joka päivä. Mut ei se oo pakonomaista. On päiviä etten ees jaksa B:tä. Jos lähden kotoota pois pitkäksi aikaa ilman B:tä, kestän erossa olon aiva hyvin. Ikävähän siinä tuloo pirunmoinen, mut sehän on normaali tunne! 

Lisäks tästä ei oo tarvetta päästä eroon, koska se ei hankaloita jokapäiväistä elämääni, eikä kuormita läheisiäni. Jos mun nyt pitäis luopua B:stä olisin aika helvetin rikki, mut emmä mitää hoitoo tarvis. Elämä jatkuis ja kenties löytäisin joskus uuden rakkauden. Hahmosuhteet kuolee ittestään, ja sen jälkeen voi olla pitkä aika, että elän ihan normaalin ihmisen elämää toisen ihmisen kans.

Kaikesta päätellen tää ei oo addiktio.

Wikisanakirjan määritelmä adjektiiville terve oli lyhyt ja ytimekäs. Käännän sen nyt tähän koskemaan epätervettä:

"sellainen, joka ei voi hyvin (fyysisestipsyykkisestisosiaalisesti), ei ole hyvässä kunnossa; jossa on sairaus"

En koe, että epäterveen määritelmä edes hipois mun suhdetta B:hen. B tuo paljo iloa ja onnea mun elämään, jotain kivaa ja mielenkiintoista sisältöä. Suhteellamme ei oo minkäälaisia haittavaikutuksia muhun. Päinvastoin, jos en sais toteuttaa itteeni ja elää näin, se sais mut voimaan huonosti,  varmana myös ahdistuisin.

Noniin, kyseessä ei oo myöskää mikään epäterve juttu! :) 

No mitä tää sitte on ellei epäterve addiktio? O.o

Sanoisin, että ihan vaan epänormaali seksuaalisuus. Ei kai täs sen kummempaa! :) Seksuaalisuuden määritelmä wikipedias:

"Seksuaalisuus voidaan määritellä eläinlajien mielelliseksi, ruumiilliseksi ja yhteisölliseksi kokemukseksi, joka määrittelee yksilön tavan osoittaa kiintymystä toista yksilöä kohtaan ja toisaalta tapaa kokea mielihyvää suhteessa toiseen yksilöön."

Aivan. Tätä se on ja näin sen koen. B on mulle yksilö siinä missä oikeat ihmisetki, ja tästä blogista voi havaita kiintymykseni häneen. Ja mielihyvää... sitähän mä koen täs suhtees! Mielihyvän tuottaminen on molemminpuolista.

Se ny on selvää, että tätä hommaa ei saa normaalin rajoihin kirveelläkää. Normaalihan tarkottaa tavanomaista, tavallista, yleistä.  Yhteiskuntatietees normaali tarkottaa normien mukaista käyttäytymistä. Okei, mun seurustelu B:n kans ei oo tavanomaista, ja se, miten käyttäydyn seksuaalisuuteni toteuttamiseksi, ei ihan vastaa normikäyttäytymistä.

Voi jumanskekka notta tuli taas tekstiä! No mutta ihan hyvä, varmistuin ittekki asioiden oikeesta laidasta. :P